(Subvencioniranje stambenih kredita za prvu nekretninu )
Ne kupujte stan prema izgledu, nego prema procjeni kvalitete izgradnje i ugradnje materijala.
Znamo da ne želite da Vam bilo tko „soli pamet“ kod kupovine, jer Vi o tome odlučujete i plaćate. Mi Vam nećemo sugerirati da li da kupite neku nekretninu ili ne. Mi Vas želimo upoznati sa nekretninom sa građevinskog aspekta kvalitete.
S obzirom da će te skupo platiti i zadužiti se za jedan dobar dio Vašeg života financijskom otplatom, zapitajte se koliko ste spremni platiti godišnje na održavanje i obnavljanje kupljenog stana, jer onog trenutka kad potpišete ugovor, ostajete sami sa problemima u stanu.

(stanovi)
Budite oprezni kod kupovine stanova. Bilo da se radi o novim ili starim stanovima. Posebno pazite kod kupovine novogradnje, jer su često stariji stanovi kvalitetnije izgrađeni od novogradnje. Posebno obratite pažnju na podatak da je na tržištu nekretnina jako puno novoizgrađenih stanova koji su izgrađeni prije 5 i više godina. Nisu pronašli kupca zbog loše financijske situacija na tržištu ili zbog uočenih nedostaka u stanovima, a koji se mogu vrlo lako sakriti i zamaskirati.

Želimo Vam pomoći sa nekoliko savjeta. Nemojte da Vas fascinira izgled, zabljesne bijela boja zidova, plastična stolarija, parketi visokog sjaja itd. Boja za cijeli stan se može kupiti već od 80,00kn za 25 litara. Parketi visokog sjaja su obično laminat, koji je na tržištu od 45,00kn/m2., a plastična stolarija 3.klase , tankih profila, nepoznatih proizvođača profila, a gdje se već lagano nazire zamagljenje „izo“ stakla sa unutarnje strane. Obratite pozornost na neugodan miris u sanitarnim prostorijama. To je znak da su odvodi nepravilno spojeni na vertikalu,itd.
Stropovi i pregradni zidovi su većinom napravljeni od gips ploča. One trebaju biti vodootporne, a ne obične koje su duplo jeftinije. Iza njih mora biti određena debljina izolacije. Svi ti zamaskirani i nevidljivi materijali skupo će Vam se obiti o glavu (kod održavanja, grijanja, hlađenja,itd). S obzirom da će te skupo platiti i zadužiti se za jedan dobar dio Vašeg života financijskom otplatom, zapitajte se koliko ste spremni platiti godišnje na održavanje i obnavljanje kupljenog stana, jer onog trenutka kad potpišete ugovor, ostajete sami sa problemima u stanu.