Svakodnevno se susrećem s ljudima, gdje mi u razgovoru preporučuju izvrsne majstore. Neki znaju, a neki čak i ne znaju moje zanimanje.
Nećete vjerovati , trenutačno se preporučuju dvojica umirovljenih policajaca, koji su stručnjaci za zidanje vrtnih roštilja, a imaju i veliko iskustvo u adaptacijama krovišta.
Djelatnik vatrogasne postrojbe postao je stručnjak za montažu pvc i alu stolarije. Svi ga hvale i preporučuju.
Građevinski obrtnik, tri prijatelja i dva susjeda grade sve od potpornih zidova do kuća. Nacrt imaju i ne treba im nitko soliti pamet. Oni su već sagradili dvije kuće i imaju iskustvo. Naravno, stručna sprema skupljene ekipe u rasponu od automehaničara do radnika u tekstilnoj industriji i jedan školovani konobar, a vlasnik obrta KV zidar.
Nakon nekoliko godina te iste kuće počinju pokazivati slabosti graditelja koje su bile zasnovane na iskustvu, a ne znanju, jer im nitko neće soliti pamet.
Zidovi počinju pucati, dijelovi kuće tonuti, malo jači vjetar odnese dio krova. Svi krive vremenske promjene i svakakve druge razloge, ali nitko ne priznaje vlastitu grešku. Pa kako takove ljude uvjeriti što je to građevinska znanost.
Zaključak. Ja to ne razumijem, sa mnom nešto nije u redu, završio sam pogrešan fakultet i odlučio sam da na servis sa automobilom, više ne idem ovlaštenom serviseru , nego po preporuci u mesnicu kod mesara da mi pogleda što mi je sa autom.
Svi se u sve razumiju!