SAVJETOVANJE I POMOĆ KOD IZGRADNJE

Objašnjenje   izvođača glasi: „ Ne može se protiv prirode“. Točno. Ali samo pedesetak metara dalje, kuća sagrađene prije 30 ili 40 godina stoji potpuno neoštećena, ukratko ne nedostaje joj ni jedan crijep. Uspoređujući materijale nekad i danas, dolazi se samo do jednog zaključka, a to je da su se nekad graditelji držali osnovnih normi, vrlo malog ponuđenog asortimana materijala i nije se gledalo na brzinu trajanja izgradnje. Nije se gledalo kojeg proizvođača građevinskog materijala preferirati, jer mnogi nisu ni postojali, a građevine su sagrađene načinom kojim im se i danas čudimo i divimo njihovoj ljepoti.

Možda na ovo pitanje detaljan odgovor mogu dati  izvođači građevinskih radova, no tu problematiku nećemo rješavati sa njima jer ova stranica nije namjenjena njima,  nego svima Vama, budućim investitorima.

Mi ćemo se vezati na kvalitetu i znanje. Rangirajući u današnje vrijeme neke izvođače radova, a koje bih Vam mogli preporučiti, dolazimo do istovjetnih podataka o njima svima. Nudi se dugogodišnje iskustvo, brzina , a onda još i k tome uvjeravanje u nisku cijenu. Sve ovo je nespojivo.

Kontaktirajte me:

Nigdje se ne spominje znanje. Zašto.?

Znanje je osnovno i ono igra glavnu ulogu u dugotrajnosti izvedenih radova ,a samim time i u Vašem zadovoljstvu za što rijeđim korištenje takvih usluga i naravno ono najbitnije, a to su minimalni troškovi ulaganja. Normalno to je nespojivo sa poslovanjem nekih izvođača, a samim time i proizvođača pojedinih proizvoda jer se zarada ne temelji na dugotrajnosti proizvoda i kvaliteti usluge. Sve to ćemo Vam kasnije dokazati primjerima, tj.fotografijama radova.

Da li postoji savršeni izvođač građevinskih radova kojeg bismo Vam preporučili? Da. Da li postoji savršeni proizvod kojeg bismo Vam preporučili? Da.  Ali uvijek postoji „ali“. Naše znanje je bazirano školovanjem i stalnim učenjem i upoznavanjem sa novim materijalima i proizvodima. Naravno tu je i ona najskuplja „škola“,a to je da smo se i mi „opekli“ na stvarima na koje Vas želimo upozoriti i pomoći Vam. Sve to je uzrokovano jer se izvođači radova ne pridržavaju osnovnih pravila koji su uvjetovani lokacijom objekata, klimatskim promjenama,itd. Lijep izgrađen objekat ne znači i kvalitetno izgrađen objekat.

Također na tržištu su se pojavile agencije za procjenu nekretnine temeljem mikro i makro lokacije, a tu spada blizina autobusnog stajališta, tramvaj,  blizina trgovina,itd. Nigdje se ne spominje kvaliteta izgradnje i materijali koji su upotrebljavani.Pružajući uslugu procjene kvalitete izgradnje i procjene kvalitete ugrađenih proizvoda u prvom redu fizičkim osobama, htio bih ih upozoriti na dugotrajnost istih tj.da pokušaju izbjeći adaptaciju skupo plaćene nekretnine,već nakon nekoliko godina.

Da moja tvrdnja ima osnove dokazuju slučajevi (koji više nisu rijetki) gdje se ne poštujući način izgradnje , a temeljem klimatskih promjena, događaju oštećenja krova, oštećenja fasada,itd. Već i kod malo jačih vremenskih nepogoda događa se da kuće ostaju bez krovova , bez fasada (termo)itd.

Ovdje sam namjerno naveo termo fasadu jer za istu je vjerovatno agencija dala pozitivno mišljenje o energetskoj učinkovitosti, ali nije upozorila i dala mišljenje o njezinoj kvaliteti izgradnje. Izbjegavajući sigurnu i propisanu ugradnju grđevinske tvrtke dobivaju na brzini i naravno cijeni. Sve rade ljudi sa iskustvom, ali nažalost bez znanja ,a  to je osnovno u građevini.