SAVJETOVANJE KOD KUPOVINE NEKRETNINA

Eto ovo Vam je jedan savjet, pokušajte, isprobajte, neugodno ćete se iznenaditi. Obratite se nama za pomoć i savjet. Analizirat ćemo upotrebljene materijale, način izgradnje i pomoći Vam da se odlučite na kupovinu. Objasnit ćemo Vam kakovi Vas godišnji troškovi održavanja nekretnine čekaju , a koju imate namjeru kupiti. Pojavljuje se sve više primjera gdje kupci novog stana nakon nekoliko mjeseci počinju uočavati nekvalitetu ugrađenih materijala (keramičke pločice,stolarija itd.)i probleme sa vlagom u stanu,a sve uzrokovano nekvalitetnom i što jeftinijim materijalima gradnjom „iskusne „ građevinske tvrtke. Prije kupovine pružajući moje usluge tj.znanje, provjerom ugrađenih materijala, kvalitete i načina, htio bih buduće kupce upozoriti i savjetovati ih.

Sve to poslije ide na trošak vlasnika objekta, a ja bih upravo pružajući moje usluge htio upozoriti vlasnike prije kupovine na moguće buduće troškove uzrokovane  nekvalitetnim načinom ugradnje i primjeni jeftinijih materijala od strane izvođača.

Također uz pružanje svojih usluga budućim kupcima nekretnine, istu bih ponudio i investitorima , prateći građevinske radove i upozoravajući na propuste istih, a čime bi se unaprijed spriječila moguća šteta i dobila vrijednost i kvaliteta objekta. 

Kontaktirajte me:

Vodio sam nekoliko projekata obnova vikend kuća na jadranskoj obali gdje sam se susreo sa primjerom nekvalitetne gradnje i upotrebom neprimjerenih građevinskih materijala za navedeno područje. Ovdje je bio očiti primjer gdje prošli izvođač radova posjeduje iskustvo, ali apsolutno nikakvo zanje pa je samim time i došlo do obnove objekta koji je sagrađen prije 5 ili 7 godina. Trenutna ponuda nekretnina na tržištu je izuzetno velika gdje budući kupac prvenstveno gleda cijenu, ali cijena nekretnine koja polako pada više nije jedini i presudni razlog kupovine jer kupac danas želi prvenstveno kvalitetnu izgradnju, jednostavno održavanje, male troškove režija i što manje problema sa održavanjem nekretnine.

Na ideju za ovakav tip usluge me inspiriralo tržište nekretnina u kojima se nudi sve i svašta (lijepa lokacija, lijep objekat, cestovna povezanost,itd) bez spominjanja koji su materijali upotrebljavani, zašto i kako, samo da se privuče potencijalnog kupca,a sve to uz minimalne ili pak nikakve garancije i obrazloženje kvalitete gradnje zasnovane na znanju.